Hvad koster det at flytte hjemmefra?

At flytte hjemmefra er en stor milepæl, hvor du går en ny og spændende tid i møde. Men hvor meget koster det at flytte hjemmefra? Foruden prisen på den nye lejlighed, følger der en del nye udgifter med, når du flytter hjemmefra, og det kan være overvældende at finde rundt i.

 

Derfor har Kereby lavet en oversigt over de nye udgifter, som du skal forholde dig til, når du flytter hjemmefra.

Kereby Flytte hjemmefra

Maling

Ligesom med møblerne er maling også en engangsudgift. Prisen på malingen afhænger selvfølgelig af, hvor stor din bolig er. Som udgangspunkt skal du regne med, at det koster omkring 75-150 kr. per m2, der skal males.

Det er dog ikke sikkert, at der er behov for ny maling. Nogle lejemål har en vedligeholdelseskonto, der blandt andet dækker udgifterne til maling. Der kan også være tilfælde, hvor den tidligere lejer har malet lejligheden som led af istandsættelsen ved fraflytning. Tjek derfor med din udlejer, inden du køber maling.

Møbler og andet udstyr

Når du har fundet et sted at bo, skal du også begynde at kigge efter møbler til din nye bolig. Møbler kan hurtigt blive en større udgift, dog er det en engangsudgift, som forhåbentligt holder i mange år.

 

Afhængig af hvilken type møbler du vælger, og om det drejer sig om møblering af et enkelt værelse eller en hel lejlighed, kan prisen variere utrolig meget. For at minimere udgiften, kan du benytte nogle af møblerne fra dit barndomsværelse, låne møbler af familie eller købe brugte møbler. Så kan du løbende spare op til at købe nye møbler på sigt.

 

Husk også at du foruden nye møbler, også skal have udstyr som eksempelvis køkkenredskaber, service, håndklæder osv.

 

Kereby Flytte hjemmefra

Depositum og forudbetalt leje

Hvis du flytter ind i en lejebolig, vil du typisk skulle betale et depositum. Et depositum bruges som en garanti for udlejeren om, at udgifterner for istandsættelse ved fraflytning kan betales.

Depositummet bestemmes typisk ud fra hvor høj huslejen er, så jo højere en husleje er, desto større vil depositummet typisk være. Beløbet på depositummet må højst svare til tre måneders husleje. Derudover kan udlejeren også kræve, at du betaler op til tre måneders forudbetalt husleje. Dette gøres, som en forsikring for udlejer om, at der bliver betalt husleje, såfremt lejer har opsagt lejemålet.

Hvis du ønsker at vide mere om indskud og depositum, kan du læse med her.

El, gas og vand

Når du flytter hjemmefra, skal du foruden din husleje, også betale for el, gas og vand hver måned. Dette bliver også kaldt for aconto, og er et beløb, der er blevet sat af din udlejer, som helst skal svare til prisen på dit månedlige forbrug.

En gang om året eller i kvartalet bliver der lavet en opgørelse. Har du brugt mindre el, gas og vand end du har betalt for, får du penge retur. Har du dog brugt mere, end du har betalt for aconto, skal du betale differencen.

 

Forsikringer 

De fleste vil typisk være dækket af deres forældres forsikringer, indtil de fylder 21. Er du ikke dækket af andres forsikringer, er det vigtigt at du får tegnet forsikring, inden uheldet er ude. Dette indebærer blandt andet en indboforsikring. Du kan læse mere om, hvilke forsikringer man skal have i en lejlighed her.

Kereby Flytte hjemmefra

Flytning

Medmindre du eller din familie har en stor bil med dertilhørende anhængertræk, risikerer du nok at skulle betale for en flyttevogn, så du kan få alle dine nye møbler med. At hyre en flyttevogn er endnu en stor udgift. Afhængig af hvor mange flyttemænd der er behov for, hvor langt der skal køres og hvor mange møbler der skal bæres, kan du nemt ende med at betale op mod 1.000 kr. i timen.

Det kan derfor være en idé, at prøve at flytte så mange ting som muligt på egen hånd eller med hjælp fra venner og familie. Hertil kan du købe nogle flyttekasser eller alternativt låne nogle.